/Reper Coolio, koji je osvojio Gremi za svoj hit „Gangsta’s Paradise“ iz 1995. godine, umro je u 59. godini u Los Anđelesu.

Coolio, poznat po hitu iz 90-ih "Gangsta's Paradise" iz filma Dangerous Minds, preminuo je 28. septembra u Los Anđelesu. Imao je 59 godina.

Kulijev menadžer Jarez Posey potvrdio je njegovu smrt za NBC news, navodeći: „Znam je da je bio u kući prijatelja i u njegovom kupatilu. Jarez je rekao da je Coolio umro od srčanog udara, ali nije potvrđen zvanični uzrok smrti.

Prema TMZ-u, kada Coolio nije reagovao na njegovo ime, njegov prijatelj je ušao u kupatilo i zatekao ga kako ne reaguje na podu. Prijatelj je navodno pozvao hitnu pomoć.

Policijska uprava Los Anđelesa rekla je E! Newsu da su dobili poziv oko 16 časova. muškarca starog oko 60 godina, ali nije potvrdio svoj identitet. On nije reagovao kada su stigli i preminuo je u roku od sat vremena, uprkos naporima na reanimaciji, saopštila je policija. Policija Los Anđelesa saopštila je da se čini da je istraga smrti prirodnog uzroka i da u ovom trenutku nema očiglednih dokaza o drugom razlogu.