/U Helsinkiju.

Nakon vesti o kupovini studija za animaciju sa sedištem u Sidneju Animal Logic, koji je producirao blokbaster filmove kao što su Happy Feet, The Lego Movie i Peter Rabbit, Netflix je sada najavio da će razvijati sopstveni studio za igre u Helsinkiju. Plan je da se kreiraju originalne igre za pretplatnike bez ikakvih mikrotransakcija u aplikaciji, a Marko Lastikka iz Zinge će biti novi direktor studija.

„Ovo je još jedan korak u našoj viziji da izgradimo studio za igre svetske klase koji će našim stotinama miliona članova širom sveta doneti razne divne i veoma zanimljive originalne igre – bez oglasa i kupovine u aplikaciji, “, piše Amir Rahimi, potpredsednik Netflix Game Studios-a.

Finska je navodno bila lokacija izbora zbog velikog broja talenata u zemlji. Netflix je ranije ove godine kupio studio Next Games iz Helsinkija, a prethodno je kupio Night School Studio i Boss Fight Entertainment. Četiri studija će se fokusirati na svoje različite oblasti stručnosti kako bi razvili raznovrsnu lepezu igara.