/Za PC.

EA se obračunava sa varalicama lansiranjem novog rešenja protiv varanja i neovlašćenog pristupa. Prvi u FIFA 23 na PC-u, EA AntiCheat (EAAC) je sistem u režimu jezgra koji će praktično onemogućiti infiltraciju tehnika varanja.

Za one koji nisu upoznati sa terminom, 'kernel-mode' se odnosi na operativni sistem za centralnu obradu koji ima direktan pristup svim aspektima hardvera. Zaštita u režimu kernela je sposobna da otkrije varanje koje su uglavnom nevidljive drugim rešenjima protiv varanja.

EA-ov viši direktor za bezbednost igara i zaštitu od varanja Elise Murphy opisala je neophodnost softvera protiv varanja u igrama koje su veoma konkurentne i koriste nekoliko različitih onlajn režima.

„Za naslove samo za jednog igrača ili naslove bez konkurentskih lestvica ili rang liste, pejzaž varanja se razlikuje“, napisala je Marfi u postu na blogu. „U zavisnosti od naslova i tipa igre, možemo primeniti drugu tehnologiju protiv varanja, kao što je zaštita u korisničkom režimu, ili čak potpuno da se odreknemo upotrebe anticheat tehnologije u nekim slučajevima, umesto toga da dizajniramo igru tako da bude otporna na određene vrste varanja.”

Iako se EEAC neće koristiti u svim EA naslovima, mogao bi biti potencijalno koristan za druge konkurentske naslove.

Marfi je napomenula da će EEAC biti aktivan samo dok igra sama igra, tako da igrači ne moraju da brinu o tome da softver ometa druge PC igre. Takođe nije dizajniran tako da ometa igru, tako da bi FIFA 23 trebalo da izgleda uglavnom ista za većinu korisnika.