U godini kada se u svetu obeležava pedeset godina hip-hopa renomirana izdavačka kuća odlučila je da kao omaž ovoj kulturi objavi specijalno i limitirano izdanje na plavom vinilu.

Hip-hop kao muzički žanr prisutan je na našim prostorima duže od tri decenije i predstavlja jedan od vodećih muzičkih žanrova, a kroz deset odabranih pesama koje su obeležile rad Mascoma napravljen je osvrt na neke od najbitnijih hip-hop izdanja u domaćoj diskografiji.

Kroz različite periode i stilove, ove pesme čine spoj prošlih i sadašnjih generacija, oslikavajući snagu i univerzalnost hip-hop kulture.

Pesme koje se nalaze na ploči izbor su renomiranog beogradskog repera Ognjena Kostića Struke.

- Čast mi je što sam dobio priliku da doprinesem obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja kulture koja je velikim delom oblikovala moj život i mene kao ličnost. Na ploči se nalaze pesme kako afirmisanih, tako i onih ne toliko poznatih artista koji su sarađivali sa Mascom i lejblom Honey Money Gang koji inače muzički uređujem. Ima starog, ali i novog zvuka jer hip - hop ne pravi podele, on briše granice. Ja vidim lepotu u tom šarenilu – istakao je Struka povodom izbora pesama.

Album „50 godina HIP HOP-a“ možete poručiti putem sajta mascom.rs uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije. Izdanje je dostupno i na MASCOMSTORE prodajnim mestima Čumić, Ušće i Galerija.

Foto: Pavle Kaplanec Impala Studio