Koncert Prljavog inspektora Blaže i Kljunova kojim obeležavaju tri decenije zajedničkog rada, održaće se u subotu, 13. januara 2024. godine, u Domu omladine Beograda, saopštili su organizatori.

Blaža i Kljunovi osnovani su 13. januara 1994. godine u postavi su bili Aleksandar Karadžić (Arigo Saki) – gitara, Milutin Petrović (gazda Milutin) – gitara, Dejan Resanović (Deki iz Novog Sada) – bas gitara, Vojin Đurašinović (Voja) – bubnjevi i Igor Blažević (Prljavi inspektor Blaža) – vokal.

Već za svoj prvi koncert u beogradskom SKC-u, rasprodali su sve ulaznice. Originalnim spojem gitarske svirke i duhovitih tekstova, postaju jedni od najautentičnijih izvođača na ovim prostorima, a Blažini performansi sa aktivnim učestvovanjem publike su postali događaji koji su se dugo prepričavali.

Četiri godine kasnije, u bend dolaze prekaljeni rokenrol asovi Ljubinko Tomanović, na mesto basiste, i Saša Babić, solo gitara. Sjajna postava beogradskih muzičara sa Blažom na čelu objavljuje legendarni album „Seks, droga i Bodiroga“ sa nezaboravnim hitovima posvećenim Pameli Anderson, fudbalskoj reprezentaciji, kao i našem čuvenom košarkašom asu Dejanu Bodirogi.

I ovog puta obećavaju spektakl jer i dalje, kako sportskim žargonom kažu, ostavljaju srce na terenu.

Foto: Promo

Bonus video: