/Da, dobro ste čuli.

Maja Mask je neverovatno energična 74- godišnja majka Ilona Maska koja je i dalje jedna od najtraženijih manekenki na svetu.

Maja Mask je prisustvovala reviji „Plavuše“ na Nedelji mode u Njujorku obučena u metalik haljinu, sa zalizanom srebrnom kosom i sa neverovatnom šminkom.

Ljudi koji su je videli nisu mogli da veruju da Maja uveliko gazi osmu deceniju života. Ova neverovatna i negovana žena imala je život iz pakla, ali se na kraju kao feniks uzdigla iz pepela i svoj život pretvorila u bajku.

Maja je počela da se bavi manekenstvom sa 15 godina. Iako su joj rekli da će njena karijera završiti kada bude imala 18 godina, na kraju je decenijama radila kao model za štampu i pistu. „Moji prijatelji mi kažu: bila sam poznata pre nego što je Ilon postao poznat“, rekla je za „aniti Fair“, a prenosi „Kurir Stil„.

Nakon što je napunila 60 godina, Maja je postala uspešnija, što pripisuje njenoj odluci da prestane da farba kosu. Sa elegantnom sedom kosom, dobila je poslove koji su uključivali reklamu za „Virgin America“, naslovnu stranu njujorškog magazina 2011. i kameo u spotu za Bijonsinu pesmu „Haunted“.

Do 2015. Maja je i dalje morala da ide na audiciju za posao, ali se pojavila na svojoj prvoj reviji na Nedelji mode u Njujorku. 2016. potpisala je ugovor sa IMG, vrhunskom agencijom za modele. Te godine je takođe privukla veliku pažnju kada se pojavila sa Ilonom na Met Gali.

Godine 2017, kada je imala 69 godina, postala je ambasador „CoverGirl“. Ona je najstariji ambasador brenda u istoriji kozmetičke kompanije.

„Mislim da to daje nadu ženama kako stare da mogu da nastave da rade i da budu relevantne i samouverene i prijatne sa sobom“, rekla je Maja za „Forbs“ o svom uspehu.

Maja ima dve magistarske diplome, jednu iz dijetetike, a drugu iz nauke o ishrani. Izgradila je uspešnu praksu dijetetičara u Južnoj Africi, a zatim je obnovila svoju karijeru nakon što se preselila u Kanadu u svojim 40-im. To što je dijetetičar omogućilo je Maji stabilnu karijeru kada je posao manekenke bio u zastoju.