/Zamenio ga je Bernard Arnault iz LVMH.

Ilon Mask više nije najbogatiji čovek na Forbsovoj godišnjoj „Svetskoj listi milijardera“. Nakon što je kupio Tviter vredan 44 milijarde dolara, Maskovo bogatstvo je palo na 180 milijardi dolara, što je 39 milijardi dolara od njegovog bogatstva prošle godine.

Ove godine, predsednik LVMH-a, Bernard Arno, nadmašio je Maska. Arnault je osigurao prvo mesto sa zaradom više od 211 milijardi USD u prošloj godini, što je više od 50 milijardi USD njegovog bogatstva u prethodnoj godini. Forbs je objasnio da je Maskovo smanjenje bogatstva u velikoj meri posledica kupovine Tvitera, kao i pada akcija Tesle i njegovih uplašenih investitora. Iako je Tesla povratio mnogo svojih gubitaka, oni su i dalje značajno niži nego pre nego što je Mask bio uključen u Tviter.

Među svim njegovim poslovima, SpaceX je zabeležio rast na 140 milijardi dolara tokom prošle godine. Kolega tehnološki milijarder Džef Bezos takođe je izgubio veliku količinu novca, nakon što je akcija Amazona izgubila skoro 40 odsto vrednosti prošle godine.

Što se tiče Arnaulta, Francuz je u 2022. doživeo uspešnu godinu sa rekordno visokim profitom u luksuznom konglomeratu. Brendovi kao što su Louis Vuitton, Christian Dior i Tiffany & Co. zabeležili su porast akcija od 25%. Na listi je više od 250 ljudi koji su bili na istoj listi godinu dana ranije, a nestali su sa ovogodišnje liste. Neki od njih su Kanje Vest, koji je izgubio ugovor sa Adidasom, kao i osnivač FTX-a Sem Bankman-Frid koji je nedavno izgubio 94% svog bogatstva za samo jedan dan.