/Adidas je predstavio zvaničnu meč loptu za polufinale i finale Svetskog prvenstva u Kataru.

Adidas je predstavio zvaničnu meč loptu za polufinale i finale Svetskog prvenstva u Kataru. Pod nazivom „Al Hilm“, u prevodu „San“ na arapskom, nova meč lopta zamenjuje postojeću koja se do sada koristila na turniru pod nazivom Al Rihla, što znači „Putovanje“.

Tehnologija i ukupan dizajn ostali su relativno nepromenjeni, sa IMU senzorima u lopti i tehnologijom „Connected Ball“ koji nastavljaju da pomažu zvaničnicima utakmice u donošenju bržih i tačnijih odluka na terenu. Ugrađeni senzori lopte su slavno razotkrili „gol u kosu“ Kristijana Ronalda u njegovoj pobedi od 2-0 nad Urugvajem i takođe su pomogli da se podrži poluautomatski sistem ofsajda koji je na snazi tokom turnira.

Napravljena korišćenjem ekološki prihvatljivih mastila i lepkova na bazi vode, lopta Al Hilm je postavljena u teksturiranoj zlatnoj osnovi, crvenim akcentima i suptilnim trouglastim šarama inspirisanim pustinjama koje okružuju Dohu, bojom trofeja Svetskog prvenstva i šarama Katarska zastava.

„Al Hilm predstavlja svetionik o moći sporta i fudbala koji spaja svet“, rekao je Adidas fudbalski GM Nik Kregs. „Milioni će se uključiti iz skoro svake zemlje širom sveta, ujedinjeni svojom strašću za igru. Svim timovima koji učestvuju u završnim fazama turnira želimo puno sreće dok se takmiče na najvećoj sceni koju fudbal može da ponudi."