/Uskoro.

Apple Music daje slušaocima novi način da se angažuju sa svojim omiljenim pesmama i izvođačima. Predstojeći Apple Music Sing, koji će biti predstavljen kasnije ovog meseca, omogućava korisnicima da pevaju uz korišćenje različitih alatki kao što su prilagodljivi vokali i real- time reči.

Dok Apple Music već nudi tekstove za milione pesama u svom katalogu, nova funkcija predstavlja višestruke prikaze tekstova — od vodećih vokala do dueta do bekapa — omogućavajući svima da se pridruže zabavi na drugačiji način.

Tekstovi su animirani i plešu zajedno sa ritmom numere, što doprinosi karaoke doživljaju. Vokali koji rade istovremeno biće animirani odvojeno kako bi se izbegla eventualna mešanja teksta.

Odatle, korisnici Sing-a mogu da podese vokale na željeni nivo, da odaberu da pevaju solo ili zajedno sa originalnim izvođačem, pa čak i da kombinuju više singlova.

„Iskustvo pesama Apple Music-a je konstantno jedna od najpopularnijih funkcija na našem servisu“, rekao je potpredsednik Apple Music i Beats Oliver Schusser. „Već znamo da naši korisnici širom sveta vole da prate svoje omiljene pesme, pa mi želeo je da ovu ponudu još više evoluira kako bi omogućio još više angažovanja oko muzike kroz pevanje. Zaista je zabavno, našim kupcima će se dopasti.”

Sing će biti dostupan na iPhone-u, iPad-u, kao i na novom Apple TV 4K, pretplatnicima Apple Music-a širom sveta. U znak proslave lansiranja, aplikacija će predstaviti spisak od 50 pratećih plejlista, sve optimizovano za doživljaj Sing.