/Donosimo listu.

2022. je bila velika godina za muziku i muzičke spotove, a Youtube je u četvrtak (1. decembra) zvanično predstavio svojih 10 najboljih pesama u godini.

Na listi sa sedištem u SAD prednjači pesma „We Don’t Talk About Bruno“ iz saundtreka za Encanto, koja je takođe potresla Bilbordove liste pošto je pet nedelja u februaru vladala na listi Billboard Hot 100 pesama.

Nakon Diznijevog hita je Kodak Black "Super Gremlin" i Džesika Darou "Surface Pressure" na drugom i trećem mestu, respektivno.

Pesme koje se pojavljuju na godišnjem YouTube-u obuhvataju strimove iz zvaničnog muzičkog spota, video snimke sa tekstovima i pokrivaju period od 1. januara 2022. do 15. novembra 2022. Njegove liste su ograničene na dve pesme za svakog izvođača ili album.

Bila je to velika godina za latino muziku na Jutjubu, jer su i Bad Bunny i Karol G imali po dve pesme na YouTube-ovoj listi 10 najboljih. Pesma Bad Bunny-a „Titi Me Pregunto” lansirana je na 4. mesto, dok je njegova saradnja sa Čenčo Korleoneom „Me Porto Bonito” bila na 6. mestu. Duet Becki G-a „Mamiii” Karola G-a zauzeo je 7. mesto dok je njena „Provenza” hit broj 9. „In a Minute“ grupe Lil Baby zaokružuje top 10.

U nastavku pogledajte kompletnu listu najboljih pesama YouTube-a u Sjedinjenim Državama.

1. Encanto Cast – “We Don’t Talk About Bruno” 2. Kodak Black – “Super Gremlin” 3. Jessica Darrow – “Surface Pressure” 4. Bad Bunny – “Tití Me Preguntó” 5. Future – “Wait for U” feat. Drake, Tems 6. Bad Bunny, Chencho Corleone – “Me Porto Bonito” 7. Karol G, Becky G – “Mamiii” 8. Imagine Dragons x JID – “Enemy” 9. Karol G – “Provenza” 10. Lil Baby – “In a Minute”