/Ovo je detaljna lista.

Dodela MAMA nagrada 2022 — koja se održava dva uzastopna dana — zvanično je počela u utorak (29. novembra) u Japanu u Kiocera Dome Osaki, i uključuje neke od najvećih i najsjajnijih zvezda K-popa.

Jeon Somi, pevačica i bivša članica I.O.I., domaćin je ovogodišnje ceremonije i uručila je prvi set MAMA nagrada, uključujući prestižnu nagradu Yogibo za svetsku ikonu godine i nagradu za top 10 svetskih obožavatelja koje su glasali obožavatelji.

BTS su kući odneli nagradu za ikonu godine, jednu od najvećih počasti u emisiji, nastavljajući pobednički niz. Grupa dobija nagradu svake godine od osnivanja kategorije 2018. Pored nagrade za ikone, septet je kući odneo i nagradu za top 10 po izboru obožavalaca širom sveta, kategoriju koju zaokružuje još devet umetnika, uključujući BLACKPINK — jedina ženska grupa koja je pobedila u kategoriji — TOMORROV Ks TOGETHER, SEVENTEEN, ENHIPEN, Strai Kids i još mnogo toga.

BTS su kući odneli nagradu za ikonu godine, jednu od najvećih počasti u emisiji, nastavljajući pobednički niz. Grupa dobija nagradu svake godine od osnivanja kategorije 2018. Pored nagrade za ikone, septet je kući odneo i nagradu za top 10 po izboru obožavalaca širom sveta, kategoriju koju zaokružuje još devet umetnika, uključujući BLACKPINK — jedina ženska grupa koja je pobedila u kategoriji — TOMORROV x TOGETHER, SEVENTEEN, ENHYPEN, Stray Kids i još mnogo toga.

Pobednici u ostalim kategorijama — uključujući pesmu godine, izvođača godine i najbolju mušku i žensku grupu — biće objavljeni drugog dana dodele MAMA nagrada u sredu (30. novembra). U nastavku pogledajte kompletnu listu pobednika, koja će se i dalje ažurirati.

Yogibo svetska ikona godine: BTS

Top 10 po izboru fanova širom sveta: Stray Kids SEVENTEEN TREASURE TOMORROW X TOGETHER GOT7 PSY NCT DREAM ENHYPEN BTS BLACKPINK

Omiljeni novi izvođači: IVE LE SSERAFIM NMIXX Kep1er

Yogibo Chill Artist: Stray Kids

Omiljeni azijski umetnik: JO1