/Zapanjujuće.

Batmobil kompanije Warner Bros. Pictures iz akcionih filmova Tima Bartona Betmen (1989) i Betmen se vraća (1992) sada prodaje Classic Auto Mall na konsignaciju. Nakon što se pojavio u dva klasična filma, automobil bi završio u Nev Džersi Sik Flags gde je korišćen kao rekvizit za rolerkoster Batman Returns pre nego što ga je kupio strastveni kolekcionar automobila koji sada po prvi put izlaže ovo istorijsko vozilo javnosti.

Egzotična mašina ima telo od sjajno crne stakloplastike sa jedinstvenim karakteristikama kao što je turbina mlaznog motora postavljena na centar nosa nalik na Daitona prototip i peraja u stilu slepog miša koja su u zatvorenom kokpitu. Dodatne spoljašnje karakteristike uključuju različite usisnike vazduha, velika vazdušna kapica na krovu, dodaci u stilu steampunk-a i točkovi od 15 inča umotani u gume Mickey Thompson. Ušavši unutra, unutrašnjost je inspirisana i motosportom i klasikom, sa „steampunk“ crnom konstrukcijom od fiberglasa, višak zvona i zviždaljki, i psihodeličnih dodira.

Dizajnirano od strane ilustratora Džulijana Kaldoua i napravljeno od strane Džona Evansa SFX tima u Pinewood Studios u Engleskoj, vozilo je bilo opremljeno električnim motorom sa maksimalnom brzinom od približno 25-30 mph.

Batmobil iz 1989. se trenutno nudi za 1,5 miliona dolara.