/Evo koliko nagrada su osvojili.

Tejlor Svift je osvojila šest nagrada na Američkim muzičkim nagradama 2022., čime je njen ukupan broj u karijeri dostigao čak 40. Ovo produžava njenu već značajnu prednost kao najnagrađivanijeg umetnika u 50-godišnjoj istoriji show-a. Sviftovu na listi lidera AMA prate tri preminule superzvezde: Majkl Džekson (26 pobeda), Vitni Hjuston (22) i Keni Rodžers (19).

Sviftova je proširila svoje vođstvo kao umetnica sa najviše pobeda za izvođača godine (sedam) i omiljenog pop/rok izvođača (takođe sedam).

Pored toga, Swift's Red (Tailor's Version) osvojio je omiljeni pop album. To je njena rekordna peta pobeda u kategoriji. „All Too Well“ je osvojio omiljeni muzički spot. Njoj je to treća pobeda u kategoriji, što je takođe rekord. Takođe je pobedila u dve državne kategorije.

Bijonse, koja nije bila prisutna, osvojila je dve nagrade, što je čini jednom od večerašnjih drugoplasiranih po broju pobeda. Ona je sedmi put osvojila omiljenu soul/R&B umetnicu, što je stavlja u izjednačenje sa Rijanom za najviše pobeda u istoriji kategorije.

Ostali dvostruki pobednici bili su Bad Bunny, BTS, Kendrick Lamar, Harry Styles, Tems, Morgan Wallen i Wizkid.

BTS su po četvrti put osvojili omiljeni pop duo ili grupu, što ih čini najnagrađivanijim grupom u kategoriji, koja se predstavlja svake godine od početka show-a. BTS su prethodno bili izjednačeni sa Daril Hall & John Oatesom, Aerosmithom, Black Eyed Peas i One Direction sa po tri pobede. BTS je takođe pobedio u novoj kategoriji omiljenih K-pop izvođača.

Stajls je po prvi put osvojio omiljenog muškog pop izvođača. One Direction su bili trostruki pobednici za omiljenu pop/rok grupu. Genijalni Britanac je treći umetnik koji je pobedio u obe kategorije.