/Zajedno su pravili novogodišnje čestitke.

Ana Đurić Konstrakta je posetila Centar za podršku porodici Fondacije SOS Dečija sela Srbija u Nišu i zajedno sa mališanima iz socijalno ugroženih porodica napravila novogodišnje čestitke.

„Rado sam se odazvala pozivu za radionicu sa mališanima u Nišu. Osim toga, imala sam priliku da se detaljnije upoznam sa programima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Ono što mi se čini važnim je upravo njihov rad na prevenciji i fokus na porodice u riziku. Zahvalna sam deci na divnoj radionici na kojoj smo pravili novogodišnje čestitke i volela bih da doprinesem vidljivosti ove Fondacije, ne samo oko Nove godine, kada smo svi inspirisani da pomognemo, već i čitave godine, jer je kontinuirana podrška najvažnija“, izjavila je Konstrakta.

Osim što su napravili čestitke sa likom Deda Mraza, na radionici se i pevalo, delili su se autogrami i šaputale želje. Jedna je mališanima bila zajednička – da ih Konstrakta ponovo poseti, što je ona i obećala.

Centar za podršku porodici u Nišu postoji još od 2013. godine i prvi je takav centar Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Fondacija SOS Dečija sela postoji u Srbiji još od 2004. godine. Kako se navodi, svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za zadovolјavanje svih njegovih potreba.

foto: Fondacija SOS Dečija sela Srbije