/Zanimljivo.

Reddit-ov novi alat omogućava korisnicima da isključe zvuk zajednica na platformi. Funkcija se zove „community muting“ i već je pokrenuta na Redditovoj mobilnoj aplikaciji.

U najavi koja detaljno opisuje ovu funkciju, kompanija ju je opisala kao deo većeg napora da se redditorima pruži veća kontrola nad njihovim iskustvom na platformi. Kada korisnik isključi zvuk zajednice, postovi zajednice će biti uklonjeni iz njihovih obaveštenja i početne i popularne fidove, kao i uklonjeni iz preporuka.

Isključivanje zvuka zajednice trenutno je na snazi samo u mobilnoj aplikaciji Reddit, ali će na kraju biti uvedeno u verziju za desktop. Funkcija će takođe biti proširena da uključi i druge fidove, kao što su All, Discover i Full Bleed Player.

Redditori treba da imaju na umu da im isključenje zajednice neće sprečiti da učestvuju u njoj. I dalje će moći da vide i objavljuju u zajednicama koje su isključili. Trenutno, korisnici mogu istovremeno isključiti zvuk do 1.000 zajednica.

Da bi isključili zvuk zajednice, korisnici mogu da odu do svojih podešavanja ili do tri tačke u gornjem desnom uglu u popularnim i početnim fidovima.