/Prenosimo detalje.

Fudbaler Barselone, 35, objavio je 3. novembra da se povlači iz fudbala, napominjući da će meč tima LaLiga protiv UD Almerije 5. novembra biti njegov poslednji na njegovom domaćem stadionu Spotifaj Kamp Nou.

U video poruci u kojoj je objavio svoju odluku da se povuče iz sporta, Pike se osvrnuo na nedavne glasine o njemu. „Poslednjih nekoliko nedelja, meseci, mnogo ljudi je pričalo o meni“, rekao je on. "Do sada nisam ništa rekao. Ali sada želim da budem taj koji govori o meni."

Sportista je istakao da je "uvek bio navijač Barse" tokom svog života. „Rođen sam u porodici navijača Barse koja voli fudbal“, nastavio je on. „Od malih nogu nisam želeo da postanem fudbaler. Želeo sam da budem igrač Barse.

„U poslednje vreme mnogo razmišljam o tom klincu“, nastavio je u svom videu. „O tome šta bi mali Džerard pomislio da mu je rečeno da će mu se svi snovi ostvariti. Da će stići u prvi tim Barse. Da će osvojiti svaki mogući trofej. Da će postati šampion Evrope i sveta. Da će igrati uz najbolje igrače u istoriji. Da će postati jedan od kapitena tima. Da će steći prijatelje za ceo život."

I dok je zahvalan na vremenu koje je proveo kao profesionalni fudbaler, spreman je za ono što sledi. „Prošlo je 25 godina otkako sam se pridružio Barsi“, nastavio je Pike. „Otišao sam i vratio se. Fudbal mi je dao sve. Barsa mi je dala sve. Vi ste mi sve dali, kleri. I sada kada su se svi snovi tog klinca ostvarili, želim da vam kažem da sam odlučio da je sada vreme da ovo putovanje privedemo kraju. Uvek sam govorio da posle Barse neće biti drugog tima. I tako će biti."