/Hvala, legendo!

Teniska legenda Rodžer Federer se oprostio od sporta ranije ove nedelje kada je igrao svoj poslednji meč na Lejver kupu.

Federer je završio karijeru igrajući zajedno sa svojim prijateljem, dugogodišnjim rivalom, Rafaelom Nadalom. Ove sezone, Federer se vratio na terene posle godinu i po dana od povreda koje su ostavile legendarnog igrača van terena. Iako je to slučaj, Federerova zvezdana moć je i dalje privlačila veliku publiku dok su gledali kako dvojac gubi rezultatom 4-6, 7-6, 11-9 u dvostrukom meču protiv Frensis Tiafoa i Džeka Soka. Uprkos porazu, meč je bio veći od same utakmice, jer je označavao zvanično povlačenje teniske ikone zauvek. Prošle nedelje, Federer je na svojim društvenim mrežama objavio da će se povući nakon Lejver kupa.

Švajcarska legenda napustio je teren u suzama nakon poraza, očigledno ispunjen emocijama jer bi to bio poslednji put da kroči na teren u profesionalnom takmičarskom okruženju. Njegovi vršnjaci i publika oko njega priredili su Federeru ovacije dok su sa njim proslavili prekretnicu. Tokom svoje 24-godišnje karijere, Federer je osvojio 20 grend slem pobeda pored mnogih oborenih rekorda. Trenutno drži rekord kao jedini teniser, muškarac ili žena, koji je osvojio pet uzastopnih titula na US Openu, kao i pet uzastopnih kruna Vimbldona.

Sportisti i fanovi širom sveta oglasili su se na Tviteru da proslave njegovo povlačenje. U nastavku pogledajte neke od reakcija na Federerovo penzionisanje.