/Posle dekade od prvog dela.

Uoči objavljivanja Avatara 2, slavni reditelj Džejms Kameron nedavno je govorio za Njujork tajms o tome kakav je osećaj objaviti nastavak najzarađenijeg filma.

Još 2009. godine, originalni Avatar je zaradio skoro 3 milijarde dolara i studio je odmah želeo da kapitalizuje na popularnosti i da što pre dobije nastavak u bioskopima. Kameron je bio nepokolebljiv u tome da ne želi da požuruje nastavak, ali je priznao da ga je čekanje na objavljivanje drugog filma 13 godina nakon mega hita iz 2009. zabrinulo.

Kameron je za publikaciju rekao: „Bio sam malo zabrinut što sam previše razvukao vezu, u našem brzom, modernom svetu, kada je Avatar 2 stigao toliko godina kasnije. Međutim, objasnio je da je Kameron, dok je zadržavao dah, odahnuo kada je shvatio da su ljudi i dalje zainteresovani: „Tačno sve dok nismo izbacili trejler i dobili 148 miliona pregleda za 24 sata.

Nastavak, Avatar: Put vode, trebalo bi da stigne u bioskope 16. decembra ove godine, dok bi treći Avatar trebao stići u decembru 2024, a četvrti i peti dve godine nakon prethodnog.