/Turneja povodom 30 godina karijere

Svoju turneju pod nazivom "30 godina Puna memorija" Vanna obeležava obilaženjem gradova širom regiona - obišla je gradove u Hrvatskoj, a sad će svoju karijeru obeležiti i koncertom u Beogradu, tačnije PRVI PUT će nastupiti u glavnom gradu upraov u Bitefartcafe-u.

Vanna je rođena kao Ivana Ranilović 1. septembra 1970. u Koprivnici gde je provela detinjstvo, završivši uz redovnu osnovnu i srednju školu i muzičku školu.

Prvi put javno nastupa 1980. na smotri mladih talenata, kada je otpevala pesmu "Yesterday" od The Beatlesa. Godine 1990. Vanna počinje da peva prateće vokale u do tada potpuno neafirmisanoj grupi ET, koju su činili Boytronic, Da'Real, Skyrocker i DJ Fresh Jay. Zadovoljna sradnjom, ubrzo postaje punopravni član banda. Prvi uspeh Electro Team postiže s pesmom "Molitva za mir“ . Pravi, veliki uspeh band postiže 1993, kada je premijerno izvedena pesma "Tek je 12 sati". Pesmi je trebalo svega desetak dana da osvoji publiku i postigne uspeh kakav se ne pamti. Vanna se posvećuje solo karijeri od 1998. godine, pa objavljuje hit singl i spot za pesmu „Ja imam snage za to“, zatim duet s Gibonnijem „Ja ću budna sanjat“.

Brižljivo pripreman album nazvan "Ispod istog neba" konačno izlazi pod etiketom Croatia Recordsa. Na albumu se, u mnoštvu suradnika, ističu Gibonni, autori i producenti Miro Buljan, D'Knock, Ante Pecotić, Nikša Bratoš i Bruno Kovačić, a neke pesme Vanna potpisuje kao autor tekstova i koautor muzike. Karijeru Vanne obeležile su neke od najpoznatijih pesama kao što su: Kao da me nema, Ako je vrijedilo išta, Želja, Pjesma o tebi, Najbolji ljudi a svoj prvi koncert u Beogradu ulepšaće upravo ovim hitovima i velikim brojem pesama iz svoje bogate karijere. Photo: Promo/Instagram