/Odmeriće snage protiv Argentine.

U polufinalnom obračunu Svetskog prvenstva između Francuske i Maroka, prvi su dominirali terenom i odneli pobedu sa konačnim rezultatom 2-0. Evropska reprezentacija plasiraće se u finale Svetskog prvenstva u nedelju da bi se borila protiv višegodišnje moćne Argentine. Ovo predstavlja treće putovanje Francuske u finale FIFA Svetskog prvenstva 2022. i biće prilika za njih da se ponove kao šampioni nakon što su kući poneli pobedu 2018. kada su pobedili Hrvatsku sa 4-2.

Pet minuta u ovom polufinalnom meču, Teo Ernandez iz Les Bleusa šutirao je akrobatskim volejem nakon što je premetanje dovelo ekipu do 1-0. Zatim je u 79. minutu Kilijan Mbape privukao grupu marokanskih odbrambenih igrača u petercu pre nego što je gurnuo pas do Randala Kolo Muanija koji je zakucao još jedan gol iz neposredne blizine pri svom prvom dodiru meča. Maroko se hrabro potrudio u gomilanju pritiska, ali nisu bili par za lukavstvo i izvanrednu odbranu Francuza.

Lionel Mesi i ostali članovi argentinskog tima će pokušati da se bore za prvu titulu svoje nacije na Svetskom prvenstvu od 1986. godine. Oba tima će se suočiti u nedelju, 18. decembra u 10:00 EDT, pa se obavezno uključite.