/Amazon Studios naručio je live action proslavljene serije video igara, God of War.

Amazon Studios naručio je live action proslavljene serije video igara, God of War.

Prema izveštajima, adaptacija će biti zasnovana na igrici iz 2018. i pratiće Kratosov navodni pokušaj „penzionisanja“ u Midgaru. Međutim, kada mu žena umre, on i njegov otuđeni sin Atrej kreću na put na najviši vrh kako bi rasuli njen pepeo. „Kratos uskoro shvata da je putovanje prerušena epska potraga, ona koja će testirati veze između oca i sina i primorati Kratosa da se bori protiv novih bogova i čudovišta za sudbinu sveta“, dodaje Variety.

Serija je angažovala Rejfa Džadkinsa iz Točka vremena kao šourunera i izvršnog producenta, a Mark Fergus i Hok Ostbi su bili pisci i izvršni producenti zajedno sa Korijem Barlogom, Jumi Jang i Džefom Kečamom iz studija Santa Monika (programeri Bog rata), Asadom Kizilbašem i Carter Svan iz PlayStation Productions i Roy Lee. Amazon Studios i Sony Picture Television u saradnji sa PlayStation Productions će voditi adaptaciju.

„Tako smo ponosni i uzbuđeni što radimo sa našim prijateljima u Amazon Studios i našim partnerima u PlayStation Productions-u kako bismo ovu prelepu i srceparajuću igru prilagodili u premium live seriju“, dodala je Ketrin Pope, predsednica Sony Pictures Television Studios. „Rafe, Mark i Havk kreiraju transportnu seriju koja prikazuje put kroz drevno mitološko putovanje Kratosa.”