/Steve Lacy.

Za ovogodišnje ažuriranje tekućeg projekta Najveća pop zvezda po godinama, Billboard odbrojava izbore osoblja za 10 najboljih pop zvezda. Pre toga, omaž umetniku koji je ove godine prvi put upao u mejnstrim na najveći način: neverovatno talentovanom alt-R&B maestru Stivu Lejsi.

Nakon monumentalne godine proboja – dominiranja TikTokom, tri nominacije za Gremi i vrhunske liste Billboard Hot 100 sa svojom sjajnom pesmom „Bad habit“ – dani Stiva Lejsija kada je bio najpoznatiji kao član R&B kolektiva The Internet izgledaju davno. „Tada sam se osećao kao da je sve bilo zamagljeno“, rekao je za Rolling Stone u oktobru tih prvih dana. "Sada sam samo veoma pažljiv sa svim svojim izborima i želim da sve bude smisleno."

Prošlog meseca, nedelju dana pre nego što je Gremi nominovao „Bad Habit” za najbolju pop solo nastup, pesmu godine i ploču godine, Steve je nastupio na Saturday Night Live-u. Kako se 2022. završava, „Bad habit“ i "Gemini Rights" udobno se nalaze među listama kritičara na kraju godine. S obzirom na to koliko uspeh može biti neizvestan nakon viralnog dela na TikTok-u, neosporni talenat Stiva Lejsija i njegova predana baza fanova gotovo garantuje mesto u vrhu kruga pop muzike.