/Evo šta je rekla.

Lizzo je zaista žena iz naroda jer je muzičar koji je osvojio Gremi nagradu prihvatio čast narodnog šampiona kao ovogodišnje nagrade People's Choice Awards.

Prikladno, njena majka je bila ta koja joj je dodelila nagradu, ali ono što je zaista oduševilo publiku i gledaoce je kako je pevačica „About Damn Time” proslavila brojne aktiviste koji je inspirišu. Održavši svoj dirljivi govor, Lizzo je otkrila: "Delim ovu čast. Ovo su sve aktivisti i ljudi za koje mislim da zaslužuju pažnju."

Obožavaoci nisu bili jedini koji su bili impresionirani jer je Stivi Niks napisao otvoreno pismo, zahvalivši Lizzo na njenoj posvećenosti podizanju istorijski ignorisanih glasova, sugerišući joj da se kandiduje za funkciju i napiše: „Tvoje ime je sada među zvezdama“.

Među civilizovanim ljudima koji su joj se pridružili na sceni bila je i Kara Rosel Smit, afro-autohtona spisateljica i model. Nekoliko dana pre nego što je osvojila više nego zaslužnu nagradu, Lizo je objavila duet sa Smitovim TikTokom, razotkrivajući rasističke mitove.

Pored osvetljavanja istorije starosedelaca, Lizzo je u svom govoru pozvala na akciju protiv nasilja nad oružjem, pozivajući posmatrače da pohvale aktiviste koji rade pravi posao kako bi uticali na šansu. Nastavila je: „Večeras sam ovde, jer da budem ikona se ne odnosi na to koliko dugo imate svoju platformu. Biti ikona je ono što radite sa tom platformom. Još od početka svoje karijere koristila sam svoju platformu da pojačam marginalizovane glasove."