/Takozvanim "Very Important Tweeterima"

Tviter prolazi kroz sve vrste promena nakon što je Elon Musk kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Platforma društvenih medija je nedavno otpustila otprilike polovinu svoje radne snage, dok je svoje zaposlene primorala da rade preko 84 sata nedeljno. Ubrzo nakon što je Musk rekao da će početi da naplaćuje ljudima 20 USD mesečno za verifikaciju, najnovije ažuriranje kompanije bi uskoro moglo uključiti naplatu svojih korisnika da šalju poruke poznatim ličnostima ili „Veoma važnim tviterima“.

Kako je objavio The New York Times, Tviter radi na plaćenom programu za direktnu razmenu poruka fokusiranom na „Veoma važne tviteraše“, takođe poznate kao V.I.T.s. Prema modelima, nova funkcija bi omogućila korisnicima da šalju direktne poruke poznatim ljudima uz naknadu, koja bi „mogla biti samo nekoliko dolara po direktnoj poruci“. Kako je objavila publikacija, rani prototip je prikazao korisnika koji je pitao Post Malonea o njegovim omiljenim pločama. Ova poruka bi se tada pojavila u posebnom delu prijemnog sandučeta slavne ličnosti i oni bi tada morali da izaberu da primaju tekstove.

Nejasno je da li se potencijalna funkcija razvija nakon što se Musk pridružio Tviteru. Za sada ništa nije potvrđeno, ali ostanite sa nama dok budemo saznali više.